Українка із найдовшим волоссям у світі потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Відео

Українка із найдовшим волоссям у світі потрапила до Книги рекордів Гіннеса. Відео

35-річна художниця та модель Алія Насірова, родом з України, потрапила до Книги рекордів Гіннеса як володарка найдовшого волосся у світі. Його довжина 2 м 57 см і 33 мм. За розкішні пасма жінку називають «Рапунцель», розповідає Obozrevatel.

Загалом волосся Насірової майже на метр перевищує її зріст, який становить 1 м 65 см. Про це повідомляється на сайті Книги рекордів Гіннеса.

Жінка зазначає, що ніколи не стригла волосся значною мірою, а лише злегка підстригала кінчики, щоб зберегти гарний стан. Зокрема, Алія вважає, що її вчинок може стати прикладом любові до своєї природної краси.

«Сподіваюся, моя історія надихне читачів полюбити свою природну красу. Я художниця і вважаю, що кожна людина прекрасна, навіть якщо вона виглядає по-іншому», – сказала Насірова.

За її словами, рішення почати відрощувати волосся були рушійною силою її бабусі та матері, які мали довгі пасма. Зокрема, чи не найбільшим натхненням стала героїня мультфільму Disney «Рапунцель».

Алія багато часу приділяє догляду за своєю «гривою». За словами художниці, їй доводиться мити голову раз на тиждень.

Під час цього ритуалу їй потрібно витратити близько двох годин на нанесення та утримання маски та близько доби, щоб волосся повністю висохло. Жінка розповіла, що не любить користуватися феном.

«Я дотримуюся кількох простих правил, щоб волосся було здоровим: я не фарбую його, використовую тільки натуральні продукти та дуже рідко користуюся хною, наношу на волосся натуральні маски й масла, в основному готую їх сама, ніколи не розчісую моє волосся, коли воно мокре, і не користуюся феном. Я також регулярно підстригаю посічені кінчики, їм здорову їжу і не п’ю алкоголь. Я вживаю вітаміни та масажую шкіру голови, іноді їжджу на море чи океан, щоб просочити моє волосся всіма природними мінералами», — поділилася вона секретами догляду за волоссям.