В українських школах можуть з’явитись «вихователі безпеки»

В українських школах можуть з’явитись «вихователі безпеки»

В українських школах можуть з’явитися “вихователі безпеки”. Їх завдання – створити безпечне середовище та захистити права і законні інтереси дітей. Про це йдеться на сайті Міністерства внутрішніх справ.

Так, це будуть вихователі, які пройдуть відбір і навчання на базі навчальних закладів МВС. У повідомленні інформується, що “вихователі безпеки” постійно будуть в школах і повинні стати проміжною ланкою між правоохоронцями та батьками, дітьми та адміністрацією навчальних закладів.

This image has an empty alt attribute; its file name is Davis-Ranch.gif

“Вони будуть розуміти специфіку роботи з дітьми орієнтуватися в тих проблемах, в тому числі в законодавчій площині, а також орієнтуватися на міжнародні практики. Бажання і вміння працювати з дітьми – один з ключових аспектів для таких вихователів”, – пояснила заступник Міністра внутрішніх справ України Катерина Павличенко.

Вона уточнила, що один “вихователь безпеки” може охопити кілька шкіл, якщо навчальні заклади невеликі та знаходяться поруч.

Варто додати, що за інформацією МВС, з початку поточного року зареєстровано майже 3 тисячі злочинів за участю дітей та приблизно стільки ж злочинів щодо дітей.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *