Найпоширенішим сміттям у світі визнано недопалки

Найпоширенішим сміттям у світі визнано недопалки

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Днями у ВООЗ повідомили, що тютюнокуріння погіршує не лише екологічну ситуацію на всій планеті, але й негативно впливає на економіку. Ідеться як про «класичні» тютюнові вироби, так і про їх сучасні замінники.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

Тютюновий дим містить три види парникових газів — вуглекислий, метан і оксиди азоту — і забруднює довкілля всередині приміщень і за їхніми межами.Недопалки належать до відходів, які найчастіше викидаються в усьому світі. Це сміття, яке найчастіше збирають на пляжах та біля води в усьому світі.У недопалках цигарок було виявлено небезпечні речовини, зокрема миш’як, свинець, нікотин і формальдегід. Ці речовини з викинутих недопалків потрапляють у водне середовище та ґрунт.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Що ж до електронних сигарет та їм подібних, то вони теж визнані шкідливими для довкілля. Вони можуть містити батареї, що потребують спеціальної утилізації, а також хімікати, упаковку та інші матеріали, які не піддаються біологічному розкладанню.Наразі більшість пластикових картриджів для електронних сигарет не підлягають повторному використанню або переробці — транснаціональні компанії зазвичай продають одноразові картриджі (ймовірно, для збільшення продажів шляхом залучення постійних клієнтів).

Окрім того, вживання тютюнових виробів позначається й на економіці — адже збирання тютюнових відходів оплачують уряди та місцева влада, а не тютюнові компанії.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *