США можуть завдати авіаудари по захопленій талібами американській військовій техніці

США можуть завдати авіаудари по захопленій талібами американській військовій техніці

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Адміністрація президента США Джо Байдена стурбована ситуацією зі зброєю і розглядає кілька варіантів виходу з ситуації. Одним із виходів є завдання авіаударів по американській військовій техніці, яку захопили бойовики руху “Талібан”. Про це пише Reuters.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

“Американські чиновники побоюються, що зброя може бути використана для вбивств мирних жителів, захоплена бойовиками “Ісламської держави”, або ж опиниться в руках противників США, у тому числі Китаю і Росії”, – йдеться у повідомленні видання.Адміністрація президента США Джо Байдена стурбована ситуацією зі зброєю і розглядає кілька варіантів виходу з ситуації. Один з таких варіантів – нанесення авіаударів по великому обладнанню, такому як вертольоти. При цьому є побоювання, що це викличе протидію “Талібану” у той час, як основною метою США є евакуація людей.

Варто додати, що усього з 2002 по 2017 роки США передали Афганістану зброї приблизно на 28 млрд доларів. Зокрема, ракети, прилади нічного бачення і невеликі безпілотники для збору розвідувальної інформації. З 2003 року США надали афганським військам не менше 600 тисяч одиниць піхотної зброї, у тому числі штурмові гвинтівки М16, а також 162 тисячі одиниць засобів зв’язку і 16 тисяч приладів нічного бачення.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *