Українці по-новому замовлятимуть онлайн покупки з-закордону

Українці по-новому замовлятимуть онлайн покупки з-закордону

В Україні хочуть дозволити робити замовлення в зарубіжних інтернет-магазинах до 150 євро в еквіваленті без оподаткування. Верховна Рада 346 голосами схвалила відповідний законопроєкт №4278 у першому читанні. Про це пише Главком.

Йдеться про проєкт закону про внесення змін до Податкового кодексу (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) у міжнародних поштових та експрес-відправленнях).

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

Голова підкомітету Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Олександр Сова зазначив, що метою законопроєкту є вдосконалення, здешевлення та підвищення ефективності здійснення адміністрування податку на додану вартість щодо операцій із ввезення товарів на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях.

Закон також спрощує сплату податку одержувачами через покладання функцій з його сплати на операторів поштового зв’язку та експрес-перевізників у разі декларування таких товарів із застосуванням відповідних електронних реєстрів міжнародних поштових та експрес-відправлень.

Відповідальними за нарахування та сплату до бюджету податку на додану вартість у разі ввезення товарів на митну територію України у міжнародних поштових та експрес-відправленнях пропонують визначити оператора поштового зв’язку, експрес-перевізника, якщо він декларує такі товари шляхом подання реєстрів (тимчасових та/або додаткових).

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *