В Україні викрили студента, який продавав дані понад 20-ти мільйонів українців

В Україні викрили студента, який продавав дані понад 20-ти мільйонів українців

Кіберполіція України викрила хлопця, який продавав конфіденційні, комерційні та персональні дані понад 20 мільйонів українців. Йому може загрожувати до п’яти років позбавлення волі. Про це йдеться на сайті Кіберполіції.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg

“19-річний мешканець Києва та студент одного з вищих навчальних закладів створив бот у месенджері для продажу конфіденційної інформації, зокрема персональних даних громадян України. Вартість доступу до бота становила 1 долар на день або 4 долари за 20 спроб для пошуку даних конкретних осіб. Оплата приймалася на криптогаманець”, – йдеться у повідомленні.

Хлопець володів базами даних декількох десятків мільйонів громадян. Інформацію він купував на хакерських форумах. Також він розробляв і впроваджував механізм пошуку даних за фотографіями, використовуючи штучний інтелект.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Повідомляється також, що у правопорушника проведено обшуки та вилучено комп’ютерну техніку та мобільні телефони. Поліція також виявила бази даних, скомпрометовані в період з 2014-2019 роки. Наразі бази даних вилучені з незаконного обігу, а облікові записи зловмисника заблоковані.Вони містили дати народження, прізвища, ім’я та по батькові громадян, серії та номери паспортів, індивідуальних податкових номерів платників податків та номерів телефонів, фотозображення осіб тощо.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *