В Україні готуються випускати з в’язниць довічно засуджених

В Україні готуються випускати з в’язниць довічно засуджених

Механізм їхнього дострокового звільнення парламент розгляне вже до кінця року. За словами омбудсмена Людмили Денісової, українське законодавство відповідатиме практикам Європейського суду з прав людини. Про це пише РБК- Україна.

This image has an empty alt attribute; its file name is Truck-Driver-Alex-Demchyuk-1_S-UA.gif

 Законодавчі зміни передбачають, що злочинець повинен підготувати план своєї реінтеграції в суспільство. І після 15 років відсидки подати до суду клопотання про скорочення терміну ув’язнення. Тоді термін може бути скорочений до 15-20 років. Виходить, що при будь-якому вдалому розвитку подій ув’язнений пробуде під вартою не менш як 30-35 років.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

“У світлі рішення КСУ треба цей законопроект переробляти, тому що там немає взагалі мови про умовно-дострокове звільнення. Він значно жорсткіший, ніж це потрібно”, – сказав голова Харківської правозахисної групи Євген Захаров.

This image has an empty alt attribute; its file name is East-Market-And-Resteurant.gif

Міністр юстиції Денис Малюська висловився про можливість звільнення довічно ув’язнених. Вважає їх однією з найінтелігентніших категорій населення – вкрай стримані, розумні, начитані люди. З ними можна спілкуватися на безліч різних тем. Вони охайні, обережні і не бачили іншого світу. Готовий брати на роботу таких людей. Потрібно, щоб суспільство зрозуміло, що це безпечно, ці люди адекватні, їх можна поетапно, вибірково, після ретельного аналізу психологів поступово випускати. Немає сенсу витрачати бюджетні кошти на їхнє утримання.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *