В Україні пропонують арештовувати на 15 діб за образу поліцейського

В Україні пропонують арештовувати на 15 діб за образу поліцейського

У Верховній Раді Україні з’явився проект Закону № 5110, який пропонує карати за образу поліцейського арештом або виправними роботами. Про це пише Українське право.

При цьому образою вважатимуться нецензурні чи брутальні висловлювання, непристойні жести, непристойна оцінка особистих якостей та інші аналогічні дії, адресовані чи направлені на працівника правоохоронного органу у зв’язку з виконанням ним службових обов’язків. 

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

За “нецензурщину” передбачено штраф від п’ятнадцяти  до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п’ятнадцяти діб.Крім того, законопроект передбачає кримінальну відповідальність за опір працівникові правоохоронного органу. Зокрема, Кримінальний кодекс доповнюється новою статею, яка встановлює, що опір працівникові правоохоронного органу під час виконання ним службових обов’язків, карається штрафом від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк від двох до п’яти років.

Під опором мається на увазі вчинення активних дій, поєднаних із застосуванням до потерпілого фізичної сили (в тому числі нанесення ударів, побоїв).

Дія цієї статті поширюватиметься на працівників органів прокуратури, Національної поліції, Служби безпеки, Військової служби правопорядку у Збройних Силах  України,  Національного  антикорупційного  бюро України, Державного бюро розслідувань України, органів охорони  державного  кордону,  органів  доходів  і зборів, органів і установ  виконання  покарань, слідчих ізоляторів, органів державного фінансового контролю, рибоохорони, державної лісової охорони, інших органів, які здійснюють правозастосовні або правоохоронні функції.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *