В Україні хочуть вакцинувати дітей від коронавірусу

В Україні хочуть вакцинувати дітей від коронавірусу

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики рекомендуватиме МОЗ дозволити вакцину проти коронавірусу Pfizer для щеплення всіх дітей з 12 років, а не лише тих, хто має супутні захворювання. Про це пише Укрінформ.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

“Днями НТГЕІ проголосувала, щоб рекомендувати МОЗ зробити вакцину проти COVID-19 доступною для всіх від 12 років. Мова про вакцину Pfizer. Ми наголошуємо на важливості вакцинації дітей і проти інфекційних хвороб, які входять до Календаря щеплень. Перевірте свій календар щеплень, і перш ніж іти на вакцинацію проти COVID-19, провакцинуйте свою дитину від інших інфекційних хвороб”, – розповів голова Національної технічної групи з питань імунізації Федір Лапій в інтерв’ю медичному експерту ЮНІСЕФ Катерині Булавіній.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

За словами фахівця, має бути алгоритм, за яким діти від 12 років отримуватимуть щеплення проти коронавірусу. “Є два нюанси. Перший полягає в тому, що на сьогодні, відповідно до наказу МОЗ, перед вакцинацією дитину має оглядати або лікар сімейної медицини, або педіатр. В мобільних бригадах можуть бути лікарі інших спеціальностей, терапевти… Де він (огляд – ред.) буде здійснений – в пункті щеплення чи, наприклад, в амбулаторії – принаймні це алгоритм, на який у НТГЕІ немає відповіді, це не наші повноваження”, – уточнив експерт.

This image has an empty alt attribute; its file name is Donato-Legal-Group_300_250.gif

За його словами, спростити вакцинацію могло б рішення, щоб щеплення проводила медсестра. Експерт також повідомив, що виробник вакцини Pfizer подав у США запит на внесення змін в інструкцію, щоб дозволити вакцину до використання для дітей з 5 років.

Він нагадав, що в Україні для щеплення проти коронавірусу  дітей з 12 років дозволена для використання лише вакцина Pfizer. Вакцинацію проводять дітям в окремих випадках. Так, цю вакцину дозволено використовувати в разі, якщо дитина: має високі ризики важкого перебігу та розвитку ускладнень після хвороби на COVID-19 через супутні хвороби та не має протипоказань до вакцинації; з метою об’єднання сім’ї або на навчання виїжджає до країни, де для перетину кордону необхідний сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19; є учасником міжнародних спортивних змагань або інших заходів у країні, де для перетину кордону або для участі в заході необхідне міжнародне свідоцтво про вакцинацію або сертифікат, що підтверджує вакцинацію проти COVID-19; приїхала з іншої країни, де отримала першу дозу вакцини Comirnaty/Pfizer та має документи на підтвердження цього.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *