Кожен десятий українець мріє переїхати за кордон

Кожен десятий українець мріє переїхати за кордон

Більшість українців мріє мати міцне здоров’я, на другому місці у переліку мрій – підвищення зарплат та пенсій. Про це свідчать результати соціологічного опитування групою “Рейтинг”.

This image has an empty alt attribute; its file name is Rotex.gif

«Українці мріють про міцне здоров’я (58%). Хороший фізичний стан – це одна з базових потреб людини. Пандемія, яка є загрозою здоров’ю, також могла вплинути на актуалізацію цього показника», – йдеться у дослідженні.На другому місці у переліку мрій – підвищення зарплат та пенсій (41%). “Для бідних це мрія №1, для них вона навіть дещо важливіша, ніж здоров’я. Мрія про дітей та онуків – на третьому місці (40%)”, – зауважують соціологи.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Водночас результати дослідження засвідчили, що лише 10% українців мріють про кар’єру. Найбільше таких (45%) – серед молодих жінок, віком 16-24 років. Серед жінок 25-30 років таких наполовину менше (21%), бо з’являється ще мрія про дітей і родину. Молоді хлопці в 16-24 роки більше зорієнтовані на власну справу (38%), ніж на кар’єру (серед жінок їхнього віку таких 28%).

This image has an empty alt attribute; its file name is 0

За даними соціологів, про щасливе кохання мріють 14% опитаних, при цьому для чоловіків воно важливіше: наприклад, у віці 25-40 років з жінок лише 14% мріють про кохання, а серед чоловіків таких 22-24%. Кожен десятий чоловік віком від 60 років мріє про щасливе кохання, тоді як серед жінок цього віку майже ніхто про це вже не мріє. З тих, хто хоче працювати закордоном, лише кожен десятий мріє про переїзд туди, зазначають дослідники.

З тих, хто хоче працювати закордоном, лише кожен десятий мріє про переїзд туди, зазначають дослідники.Повідомляється, що подорожі, спорт, здоровий спосіб життя, музика та саморозвиток найбільш цікаві українцям – ці сфери обрали від чверті до третини респондентів. Найменше українців цікавить мода (всього 3%), не дуже привертають увагу релігія, історія, політика (8-9%). Помірний рівень цікавості щодо екології, кулінарії, технологій, економіки та кіно (12-19%).

При цьому покоління Незалежності найбільше цікавить спорт, подорожі, музика та саморозвиток. Подорожами цікавляться майже всі, окрім найстарших. “Спорт і саморозвиток втрачають позиції після 40 років: з найстарших спорт обрали лише 21%, тоді як у віці 16-24 – це 50%. Чоловікам більш цікавий спорт (48%), жінкам – подорожі (39%), кулінарія (26%) і здоровий спосіб життя (36%)”, – повідомляють соціологи.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *