Меч гетьмана Петра Сагайдачного доставлять в Україну

Меч гетьмана Петра Сагайдачного доставлять в Україну

Меч Петра Сагайдачного привезуть в Україну з нагоди 400-річчя смерті українського гетьмана. Про це пише Міністерство культури та інформаційної політики України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Alek-Petrov-1_B-UA.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Так, за інформацією видання, про привезення меча Сагайдачного домовилися міністри культури України та Польщі. Також мають намір започаткувати культурні маршрути Польщі, Литви та України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

Наразі меч Петра Сагайдачного знаходиться у зброярні Вавельського королівського замку, що в Кракові. Його в 1621 році майбутній король Речі Посполитої королевич Владислав IV Ваза вручив Сагайдачному за перемогу з турками під Хотином.

Варто додати, що меч виготовлений зі сталі, золота, срібла та оздоблена діамантами. Має напис польською «Владислав (у дар) Конашевичу кошовому під Хотином проти Османа». На захисному щитку гарди відтворена сцена з біблійної притчі про суд царя Соломона.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *