Президента України запросили до Антарктиди

Президента України запросили до Антарктиди

Володимир Зеленський поспілкувався із полярниками, які працюють на станції “Академік Вернадський”. Вони й запросили його відвідати Антарктиду. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

“Начальник 25-ї української антарктичної експедиції Юрій Отруба від імені всіх полярників запросив Зеленського стати першим президентом України, який відвідає вітчизняну антарктичну станцію. Полярники розповіли про свою роботу, зокрема про виклики глобального потепління”, – йдеться у повідомленні.

Також Зеленський дав доручення допомогти станції з усім необхідним, щоб українські науковці мали спроможності здійснювати світові дослідження.

Нагадаємо, що українська антарктична станція «Академік Вернадський» до 1996 року належала Великій Британії та носила ім’я Фарадея. 6 лютого 1996 р. на станції було урочисто спущено британський прапор та натомість піднято Державний прапор України. Українську станцію назвали на честь видатного вченого, засновника вчення про біосферу та ноосферу, першого президента Академії наук України (1918 р.) Володимира Вернадського.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *