Президент України висловив співчуття у зв’язку зі смертю принца Філіпа

Президент України висловив співчуття у зв’язку зі смертю принца Філіпа

Пішов з життя герцог Единбурзький, принц Філіп. Він не дожив лише кілька місяців до свого 100-річного ювілею. Президент України Володимир Зеленський висловив співчуття з приводу смерті чоловіка королеви Великобританії Єлизавети II королівській родині. 

“Приношу глибокі співчуття королівській родині. Непоправна втрата для британського народу. Україна сумує разом з Великою Британією. Принц Філіп прожив велике життя, щоб служити своєму народові та бути прикладом для майбутніх поколінь”, – написав Зеленський у своєму Twitter.

Нагадаємо, що принц Філіп народився 10 червня 1921 на грецькому острові Корфу. Його батько – грецький принц Андрій – був братом короля Греції Костянтина I (династія Глюксбургів). Мати – принцеса Аліса – була дочкою німецького принца Луї Баттенберга, який одружився на одній з онучок британської королеви Вікторії. При народженні Філіп мав титул принца Грецького і Данського.

This image has an empty alt attribute; its file name is Lion-Express-LLC.jpg

У січні 1946 року, повернувшись після війни до Великобританії, Філіп попросив у Георга VI руки Єлизавети. У лютому 1947 року прийняв британське підданство, відмовився від колишніх титулів, перейшов з православ’я в англіканство, а також взяв прізвище Маунтбаттен. Під час коронації Єлизавети Філіп першим присягнув їй на вірність. У шлюбі в них народилися четверо дітей: Чарльз (принц Уельський), Анна (принцеса Великобританії), Ендрю (герцог Йоркський) і Едвард (граф Вессекський).

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *