Сенатори-республіканці США зустрілися з Зеленським у Києві

Сенатори-республіканці США зустрілися з Зеленським у Києві

Президент України Володимир Зеленський назвав візит потужним сигналом двопартійної підтримки, повідомляє Politico.

Лідер меншості Мітч Макконнелл у суботу очолив делегацію сенаторів-республіканців в Україні.

Сенатори Сьюзан Коллінз, Джон Баррассо та Джон Корнін прогулялися з Макконнеллом українською столицею разом із президентом Володимиром Зеленським.

Зеленський назвав візит потужним сигналом двопартійної підтримки України з боку Конгресу та американського народу. Президент заявив, що Україна захищає не лише власну державу, а й усі демократичні цінності та свободи, право людей на вільний вибір свого майбутнього.

«Росія робить геноцид проти українського народу, – заявив Зеленський делегації. — [Президент Росії Володимир Путін] скоює військові злочини, які жахають увесь світ, — тортури, масові страти, зґвалтування. Таких злочинів Європа не бачила від часів Другої світової війни».

Зеленський прийняв делегацію у Будинку з химерами, що знаходиться на території адміністрації президента. Візит відбувся через те, що пакет допомоги на суму 40 мільярдів доларів для зміцнення захисту України від російського вторгнення застопорився в Сенаті після того, як сенатор Ренд Пол зажадав створити орган спостереження для відстеження грошей. Передача пакета допомоги очікується цього тижня.

У заяві, опублікованій пізніше в суботу, МакКоннелл підтвердив, що сенатори залишили Україну, «побачивши на власні очі мужність, єдність та рішучість українського народу».

«Українці мужньо борються зі збожеволілим загарбником і вже перевершили найсміливіші очікування скептиків. Вони готові та сповнені рішучості продовжувати боротьбу до перемоги. Україна не просить нікого вести свою боротьбу. Вони просять лише інструменти, які їм потрібні для самооборони», — сказав Макконнелл.

«Наша делегація підтвердила президенту Зеленському, що Сполучені Штати повністю підтримують Україну і надаватимуть нашу підтримку доти, доки Україна не виграє цієї війни. Захист принципу суверенітету, сприяння стабільності в Європі та покладання відповідальності за неприкриту агресію Росії мають пряме та життєво важливе значення для національної безпеки та життєво важливих інтересів Америки», — додав він.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *