Українська компанія запропонувала 2-поверхові купе поїздів

Українська компанія запропонувала 2-поверхові купе поїздів

Компанія “Міжнародне ділове співробітництво” (Дніпро), яка займається розробкою та виготовленням кабін локомотивів, трамваїв і інтер’єрів вагонів, підготувала проект, який може дозволити оптимізувати простір в купейних вагонах пасажирських поїздів. Про це пише Центр Транспортних стратегій.

“Ми подивилися на пасажирський вагон, як він влаштований і подумали, що там є, що удосконалити. Вважаємо, що в купейних вагонах доступ пасажирів до полиць другого рівня дуже складний і небезпечний. І сама по собі конструктивна схема в купейних вагонах може бути кілька оновлена ​​і стати привабливішою для пасажирів”, – сказав президент компанії “Міжнародне ділове співробітництво” Ігор Теличко. За його словами, компанія поставила завдання зробити зміни в рамках габаритних розмірів експлуатованих сьогодні кузовів вагонів.

“Так народився концептуальний проект з робочою назвою sleepbox. На цей момент опрацьовано всі ергономічні схеми і побудований повномасштабний макет. Проведено натурні випробування з пасажирами. З подивом виявили, що наш проект викликає непідробний інтерес у молоді”, – говорить президент компанії “Міжнародне ділове співробітництво”.

Також він поінформував, що вже оформлена заявка на відповідний патент. Фірма приступила до підготовки пропозиції для інвесторів і зацікавлених організацій в реалізації цього проекту.

Оптимізувати простір пропонується за рахунок того, що максимально буде використано простір верхньої частини вагона, таким чином купе можна перетворити в двоповерхову. Місце для ніг пасажирів верхнього поверху пропонується забезпечити за рахунок зниження рівня підлоги другого поверху в місці перестінків купе нижнього рівня.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-1_H-Ukr-1024x141-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *