Українська студентка виграла міжнародну премію імені Олеся Гончара

Українська студентка виграла міжнародну премію імені Олеся Гончара

Студентка Олена Півненко з Миколаєва стала переможницею Міжнародної німецько-української премії імені Олеся Гончара. Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова журі, лауреат Національної премії України імені Тараса Шевченка, заслужений діяч мистецтв Петро Перебийніс.

This image has an empty alt attribute; its file name is GoldenHandSalon-1_H.gif

«Журі присудило Олені Півненко Міжнародну німецько-українську премію імені Олеся Гончара за роман «Єлень. Пряжа долі». Символічно кажучи, наша лауреатка стала авторкою роману року», – написав Перебейніс.

Він зазначив, що переможниці конкурсу лише 21 рік і вона є студенткою Миколаївського філіалу Київського Національного університету культури і мистецтв, факультет дизайну, графіки та реклами. Писати почала у 14 років. Дівчина також є автором кількох романів, створених на основі скандинавських і слов’янських міфів.

Варто додати, що роман «Єлень. Пряжа долі» – це історія про богів і смертних, про магію та стародавні вірування. Події роману відбуваються у наш час. Нагадаємо, що премія імені Олеся Гончара присуджується щорічно до дня народження Олеся Гончара (3 квітня) за кращі літературні твори, які утверджують ідеали гуманізму, духовні цінності українського народу, ідеї незалежності України.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *