Українські науковці розробляють три вакцини проти COVID-19

Українські науковці розробляють три вакцини проти COVID-19

Українські науковці розробляють три вакцини від COVID-19. Про це заявив Громадському Радіо головний санітарний лікар, заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

«Перше — це бізнес, який сам розробляє вакцину і готовий імплементувати її в Україні. Була група розробників, які створили прототип вакцини і готові її масштабувати”, – розповів Ляшко. Він також додав, що зараз вони проводять перші заходи щодо виробництва першої лікарської форми, на якій можна розпочати «доклініку».

This image has an empty alt attribute; its file name is Magnit-Wanted-CDL-Banner-916-8806758.gif

“Це держава не фінансує, – інформує Ляшко. – Вона готова сприяти у разі, якщо буде відповідне звернення. І плюс — профінансовано дві академічні установи Національної академії наук — одна у Львові, одна — у Києві — на розробку вакцин. Та, що у Львові, вирощує на дріжджах білок, який потім стає вакцинальним білком. Це така рекомбінатна вакцина — коли пройдуть усі процеси очищення до запуску цього виробництва. Там процес іде — у лабораторних умовах у них встановлені біореактори. Друга вакцина розробляється під керівництвом Сергія Васильовича Комісаренка у Києві. Вони розробляють вакцину на дифтерійному анатоксині».

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *