Більшість українців вважають мову важливим атрибутом незалежності України

Більшість українців вважають мову важливим атрибутом незалежності України

На думку переважної більшості українців, українська мова є важливим атрибутом незалежності України – так вважають 72% громадян, не погоджуються з цим близько 25%. Такі дані опитування Фонду Демократичні опитування імені Ілька Кучеріва.

Зазначають, що така думка абсолютно домінує на Заході – лише 3% мешканців регіону не погоджуються з цим твердженням. У Центрі України 77% вважають мову атрибутом незалежності, 20% – ні. У Східному регіоні найбільше тих, хто з цим твердженням не погоджується – 49%.

Також опитування визначило, що проблеми розвитку української мови  першочерговими вважають 20% українців. Ще 44% вважають розвиток української мови важливою проблемою, хоча й визнають, що країна має більш нагальні потреби. 33% вважають ці проблеми другорядними. У Західному регіоні найбільше тих, хто вважає ці проблеми першочерговими (42% проти 4% на Сході), а у Східному регіоні переважає сприйняття проблем розвитку мови як другорядних (55%).

“Опитано 2018  респондентів віком від 18 років методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. Фінансування опитування здійснене в рамках проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів”, – зазначили у дослідженні.

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *