Другий літак з летальним озброєнням від США вже прибув до України

Другий літак з летальним озброєнням від США вже прибув до України

Вашингтон передав Україні вже другу партію військової допомоги. Американський борт із летальним озброєнням приземлився у Києві ввечері 23 січня.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

Вдень повітряне судно із важливим вантажем вилетіло із бази Військово-повітряних сил США, що у Каліфорнії. За даними сервісу Flightradar24, воно прибуло в аеропорт “Бориспіль” близько 19:30.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Озброєння перевозили літаком з реєстраційним знаком N756CA. Саме це повітряне судно раніше доставило в Україну й першу партію військової допомоги – у ніч проти 22 січня.

Американський борт перетнув польсько-український кордон близько 18:45. Йому знадобилось лише 45 хвилин, аби звідти подолати відстань до Києва.

У посольстві США уточнили, що той вантаж включав близько 200 тисяч фунтів летальної зброї, зокрема – боєприпасів для захисників України на лінії фронту. Також там підкреслили, що це лише перша з кількох нещодавно ухвалених партій допомоги. “Це демонструє тверду відданість США зміцненню оборони України на тлі зростаючої російської агресії”, – мовилося у заяві.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *