Майже половина українців задоволені своєю роботою, але не зарплатою

Майже половина українців задоволені своєю роботою, але не зарплатою

Майже половина українців (48%) задоволена своєю роботою, проте більшість (69%) незадоволена розміром своєї зарплати. Про це йдеться в дослідженні експертно-аналітичного центру кадрового порталу grc.ua.

This image has an empty alt attribute; its file name is Meest.gif

“Пандемічна криза 2020 року мала свій вплив на ринок праці. Зокрема, експерти зазначали, що відбулися зміни у бік ринку праці роботодавців. Попри це, майже половина українців задоволена своєю роботою (48%) – 10% опитаних зізналися у своїй абсолютній задоволеності, ще 38% опитаних зазначили, що вони скоріше задоволені”, – йдеться у повідомленні.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Зазначається, що при цьому задоволеність власним прибутком українців виявилася критично низькою. 69% опитаних зазначили, що їх не влаштовує рівень заробітної плати. Задоволеними своєї зарплатою виявилося трохи більше чверті українців (лише 27% респондентів). Ще 4% не визначилися з відповіддю.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

Згідно з дослідженням, незадоволеність заробітною платою не залежить від статі. Як показують дані дослідження, показники майже не відрізняються, окрім одного пункту: чоловіки майже вдвічі частіше повністю задоволені власною зарплатою (7% проти 4%).

Що стосується задоволеності прибутком з точки зору вікового розподілу, то у категорії 19-23 роки відповіді розділилися порівну: 50% задоволені прибутком, 50% – ні. Наступна вікова категорія (24-30 років), попри безпосередню близькість за віком, надала зовсім інші відповіді: лише 20% респондентів задоволені, а 77% – ні. Найменшу задоволеність власним прибутком продемонструвала найстарша вікова категорія (понад 60 років): 18% задоволені, 82% – ні.

Зазначається, що зміни за останні півроку відбувалися не лише у заробітній платі, але й обсягах роботи. 30% опитаних зазначили, що їх зарплата не змінилася, проте роботи останнім часом стало більше. Чверті українців не торкнулися зміни ані в розмірі заробітної плати, ані в кількості роботи.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *