У Канаді обговорюють можливість безвізу для українців, які тікають від війни

У Канаді обговорюють можливість безвізу для українців, які тікають від війни

Тимчасовий повірений України в Канаді Андрій Буквич розповів про обговорення в Канаді можливості безвізового режиму для українців, які тікають від війни. Про це пише Уніан із посиланням на телемарафон, в якому взяв участь посадовець.

This image has an empty alt attribute; its file name is Tanya-Lovely-Village-Financial-Group-1_B.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

Відповідаючи на запитання щодо можливості скасування Канадою віз для українців, які тікають від війни, Буквич розповів, що канадський міністр з питань імміграції Шон Фрейзер доповідав у парламенті з цього питання.

“Він казав, яка кількість додаткових ресурсів кинута на український напрямок. Для того, щоб ті громадяни, в яких уже є канадська віза, або ті громадяни, які мають рідних і близьких в Канаді з канадським громадянством, могли привезти тих хто шукає притулку, в Канаду. Ці рішення імплементуються”, – сказав Буквич.

This image has an empty alt attribute; its file name is Run-Direct-1_B.gif
This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

Він додав, що ресурси під реалізацію цих рішень є.

“Водночас, якщо справа стосується саме безвізового режиму, можу сказати точно, що є консенсус серед політичних сил ухвалити таке рішення. Водночас тривають консультації з урядом і зокрема, з міграційною службою щодо механізмів чіткої реалізації цього політичного рішення. На жаль, поки що позитивної відповіді немає. І уряд Канади працює над визначенням, чи є практичних механізм його реалізації”, – зазначив тимчасовий повірений.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Буквич висловив думку, що найближчими тижнями певне рішення щодо прихистку “українців, які тікають від жахів російської війни, буде ухвалене і парламентом і урядом”.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg
This image has an empty alt attribute; its file name is VRS-Eexpress-ADV2.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *