Голова адміністрації Білого дому: “Війна в Україні далека від завершення”

Голова адміністрації Білого дому: “Війна в Україні далека від завершення”

Голова адміністрації Білого дому Рон Клейн попереджає, що російське вторгнення в Україну «далеко від завершення», незважаючи на заяви Москви про те, що війська відступають із Києва та околиць. Про це пише ABC News.

«Я думаю, є багато свідчень того, що Путін просто виводить свої війська з північної частини країни, щоб перекинути їх у східну частину країни та відновити там бойові дії”, – сказав Клейн в ексклюзивному інтерв’ю ведучому АВС Джорджу Стефанопулосу.

Клейн сказав, що «Україна має вирішити», як виглядатиме післявоєнна країна, коли його запитали про можливість того, що Росія захопить східні регіони України, тоді як Україна збереже контроль над рештою.

«Я вам скажу, як сказав президент Зеленський, – це для нього неприйнятно, і ми збираємося підтримати його військовою, економічною, гуманітарною допомогою, – додав Клейн. – Політичне майбутнє України залежить від України”.

«Росія програє цю війну?» – спитав Стефанопулос у Клейна.

«Українці перемагають у війні навколо Києва та у північній частині країни. І це величезна заслуга бойових дій, які вони вели, та підтримки, яку їм надали Сполучені Штати та наші союзники щодо НАТО. Ми відправляємо зброю в Україну майже кожен божий день, – відповів Клейн, ухиляючись від запитання. – Українські військові, українські добровольці, які ведуть цю війну, показали свою хоробрість, свою стійкість, знову ж таки, підкріплені щедрістю США та наших союзників».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *