Як українцю з Humanitarian Parole отримати водійські права в Каліфорнії: покроково

Як українцю з Humanitarian Parole отримати водійські права в Каліфорнії: покроково

Якщо ви приїхали з України зі статусом Humanitarian Parole, ви можете отримати водійські права або ID (Driver’s Licenses і Identification Cards) у Каліфорнії. Розповімо, як це зробити.

1. Знайдіть найближчий до вашого дому офіс DMV (список тут).

Приходити рекомендується до відкриття або до 14:00, тому що після цього часу черга може бути великою і вас у цей день не зможуть прийняти.

2. Візьміть із собою такі документи:

– паспорт, з яким ви в’їхали до США

– Форма I-94

– підтвердження адреси проживання у Каліфорнії

Як підтвердити свою адресу? Це може бути:

– договір оренди (ваше ім’я має бути вписане у rental agreement)

– комунальний рахунок на ваше ім’я

– лист у вільній формі, англійською мовою, від людини, яка здає вам житло.

4. Заздалегідь, ДО ВІЗИТУ в DMV заповніть Driver’s License/ID Card Application на сайті.

Коли ви заповните форму, ви отримаєте номер підтвердження Confirmation number. Запишіть його та майте при собі, коли прийдете до офісу DMV з усіма документами.

5. Заплатити збір $39 можна прямо на місці, до оплати приймаються картки українських банків, також можна заплатити готівкою або карткою американського банку.

Якщо ви все зробили правильно і принесли всі документи, ви відразу зможете здати тест на знання правил дорожнього руху. Теоретичний іспит можна складати російською мовою.

Довідник водія – California Driver Handbook – можна взяти безкоштовно у DMV або у Центрі Допомоги для мешканців Сакраменто – Elica Resource Center за адресою 5735 Watt Avenue North Highlands, CA (по робочих днях з 8:30 до 16:00).

Також Довідник водія доступний онлайн:

англійською

російською

Коли вас допустять до практичного іспиту – його можна скласти лише англійською.

6. На місці, у DMV, вам буде запропоновано пройти перевірку зору. Якщо у вас проблеми із зором, які не потребують носіння окулярів – заздалегідь відвідайте окуліста, щоб отримати довідку про стан зору. Якщо ви носите окуляри – обов’язково візьміть їх із собою, щоб пройти тест на чіткість зору.

Водійські права або ID (цей документ можна оформити, якщо ви не водите машину, але хочете отримати Identification Card) будуть видані терміном на 1 рік – на той термін, що діє Humanitarian Parole.

Ви не можете отримати Real ID, якщо у вас немає SSN і два різні варіанти підтвердження адреси. Більше інформації шукайте на офіційному веб-сайті.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *