Як українські волонтери відбудовують зруйноване, незважаючи на війну

Як українські волонтери відбудовують зруйноване, незважаючи на війну

Чоловіки в касках заходять до дитячої спальні, прикрашеної рожевими шпалерами, на якій зображені два слони, маленький і великий. Робітники скидають лопатою груди щебеню з килима в тачки, а потім – в імпровізований жолоб, розповідає CNN.

Оскільки дах цього багатоквартирного будинку на околиці Києва згорів через попередні російські удари по українській столиці, волонтери методично працюють, щоб знову зробити зруйновані будинки придатними для життя. Незважаючи на те, що війна триває і обстріли з неба продовжуються, мешканці кажуть, що настав час відбудовуватися та повертатися.

На початку квітня російські війська повністю відійшли з районів Києва, але залишили по собі слід смерті та руйнувань. Звірства шокували світ і викликали триваюче розслідування, яке проводить Генеральна прокуратура України щодо тисяч військових злочинів. Оскільки уряд президента України Володимира Зеленського докладає великих зусиль під час війни, яка точиться переважно на східному фронті, зусилля з відновлення залежать від добровольців, які приходять на допомогу.

На заклик у соцмережах до волонтерської роботи відповіли сотні людей за лічені дні. Це люди різного віку, інтересів, але вони працюють разом, щоб розчистити сміття та повернути надію.

Зусилля щодо відновлення також залучили волонтерів з усього світу, включно з уродженцем Колорадо Карлом Воллом. Він не має військового досвіду, але вирішив зробити свій внесок у гуманітарній сфері.

«По-перше, це практична робота, яку я виконую, але також я просто показую українцям, що люди в інших частинах світу піклуються про них», – каже він.

Але дехто в Києві стурбований тим, що мир лише тимчасовий, і Путін може спробувати розпочати повторний наступ на столицю. Люди знають, що це може повторитися. Але впевнені: потрібно жити.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *