«Жоден з нас не в порядку»: Олена Зеленська дала інтерв’ю Time і з’явилася на обкладинці

«Жоден з нас не в порядку»: Олена Зеленська дала інтерв’ю Time і з’явилася на обкладинці

Видання Time опублікувало інтерв’ю, в якому дружина президента України розповіла про те, як сім’я зустріла війну та навчилася жити далі.

Повномасштабна війна розколола Першу Сім’ю, як мільйони інших українців. Зеленський залишився у своїй резиденції у центрі Києва, а його дружина із двома дітьми поїхала. Її проекти щодо покращення національної освіти та охорони здоров’я довелося зупинити. Вона та її діти рідко знали заздалегідь, де спатимуть кожен день.

Але через 10 тижнів після вторгнення Зеленська вийшла з укриття, і з того часу набула свого голосу як лідера іншого типу. Перша леді присвятила себе тому, щоб допомогти країні впоратися з її травмами. У травні вона запустила урядову ініціативу щодо надання психологічної допомоги українцям.

Травма війни розпочалася для Зеленської перед світанком 24 лютого, коли її розбудив гуркіт вибухів. Вона встала з ліжка і побачила в сусідній кімнаті чоловіка, уже одягненого в костюм для роботи. Вони говорили лише кілька хвилин. На той час, коли президент вискочив за двері, 9-річний син та 17-річна донька прокинулися і зрозуміли, що відбувається. Родина не хотіла бігти. Але усі розуміли небезпеку.

«Ворог позначив мене як мету № 1, — сказав президент у відеозверненні на другий день вторгнення, — а мою сім’ю — як мету № 2».

Друзі в Європі запропонували притулок на час війни. Але Зеленську та її дітей не вивезли із країни. Вони залишилися в Україні, але були змушені пересуватися, щоб уникнути загрозі. Їм не дозволили спілкуватися із президентом з відеозв’язку. Тижнями вони розмовляли лише захищеними телефонними лініями. Проте родина багато бачила батька та чоловіка по телевізору. Згодом протоколи безпеки були спрощені, щоб дозволити сім’ї отримати доступ до Інтернету.

Олена та Володимир досі живуть окремо, і Зеленська розуміє, що в її сім’ї мало шансів повернутися до нормального життя, поки вирує війна. У певному сенсі поділ видається доречним. В Україні розділилися мільйони сімей. Як і їм, Зеленським буде потрібна емоційна підтримка, оскільки боротьба продовжується і кількість жертв зростає.

«Кожен із нас, і я в тому числі, відчували, що наш психологічний стан не такий, яким має бути, – каже перша леді. – Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку».

Подивитися обкладинку Time із Оленою Зеленською можна у Twitter-аккаунті видання.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *