Росія лякає Захід «ядерним потягом», який нібито рухається до кордонів України

Росія лякає Захід «ядерним потягом», який нібито рухається до кордонів України

Військовий аналітик сказав CBS News, що поширене в Інтернеті відео потяга в Росії з обладнанням, що належить російському військовому підрозділу, який займається ядерною зброєю, слід сприймати як повідомлення Заходу. На відео видно, як в потягу перевозять БТР з гарматою, а також іншу машину підрозділу, зазначив аналітик.

«Такі відео ніколи не публікуються випадково. Я на 100% впевнений, що за оприлюдненням була певна мета», — сказав Конрад Музика, аерокосмічний і оборонний консультант, який спеціалізується на Росії та Білорусі.

Музика зазначив, що було дуже незвично побачити в Інтернеті відео саме цієї російської частини — 12-го головного управління Міноборони Росії.

«Це відео з потягом є дуже хорошим прикладом російської стратегії спроб посилити тиск на Захід і сигналізувати про — не обов’язково готовність — але бажання ескалації ситуації», — сказав Музика.

Відео з’явилося на тлі повідомлень про попередження НАТО щодо того, що Росія може готуватися до випробування її ядерної торпеди «Посейдон». Повідомляється, що зброя була на російському військовому підводному човні, який прямував до Арктики. У британській пресі також з’явилися повідомлення про те, що потяг на відео прямував до кордону Росії з Україною.

Музика сказав, що російський лідер поставив себе в таке становище, коли він «справді не може відступити прямо зараз. І спробує перевірити рішучість Заходу, вплинути на Захід і українські центри прийняття рішень».

Джастін Крамп, ветеран британської армії та генеральний директор консалтингової розвідувальної фірми Sibylline, заявив, що Росія розпалює занепокоєння щодо можливої ​​ядерної атаки, перш за все, щоб вплинути на прийняття рішень Заходом.

Центр протидії дезінформації при РНБО в Україні випустив попередження для населення щодо того, що повідомлення про «ядерний потяг» та показова демонстрація Росії до готовності завдати ядерного удару — це ще одна стадія інфотерору з боку РФ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *