Євробачення 2023: Україна обере учасників у прямому ефірі з бомбосховища

Євробачення 2023: Україна обере учасників у прямому ефірі з бомбосховища

Україна відбиратиме учасників, які представлятимуть її наступного року у пісенному конкурсі «Євробачення» в Ліверпулі, через пряму трансляцію з бомбосховища в Києві, пише Yahoo.

Гранд-фінал Національного відбору відбудеться у суботу, 17 грудня, у столиці. Де саме — поки що не розголошується.

Український національний мовник «Суспільне» отримав майже 400 пісень від 299 учасників, які сподіваються повторити успіх Kalush Orchestra в італійському Турині минулоріч.

Дмитро Шуров, соліст проєкту Pianoboy та український музичний продюсер, який керує процесом відбору, сказав: «Я хотів би, щоб цей Відбір відкривав нові видатні творчі імена і викликав у людей почуття приємного ставлення до цієї музики».

«Для мене досить несподівано: ця робота заснована на психології, тому що музикантів треба мотивувати. Багато музикантів, яких ви почуєте на Відборі, створили пісню для того, щоб її почули завдяки цьому Відбору і, знову ж таки, через нього відновили музику. Я бачу в цьому свою функцію і дуже цьому радий», — додав він.

Лонг-лист учасників очікується до кінця жовтня.

Велика Британія приймає конкурс у 2023 році від імені України після того, як Європейська мовна спілка (EBU) дійшла висновку, що не може безпечно організувати захід на тлі російського вторгнення, що триває.

У травневому конкурсі цього року британець Сем Райдер спочатку переміг у голосуванні журі, перш ніж Kalush Orchestra перемогли у загальному заліку після масштабної демонстрації громадської підтримки, яка дозволила їм злетіти на перше місце з 631 балом.

Ліверпуль має час до 13 травня 2023 року, щоб підготуватися до великого фіналу, який відбудеться на 11-тисячній арені M&S Bank Arena на набережній міста.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *