Понад 100 українських військовополонених звільнено у результаті нового обміну

Понад 100 українських військовополонених звільнено у результаті нового обміну

В четвер 107 російських військовополонених обміняли на 107 українських військовополонених — про це першим повідомило російське міністерство оборони та підтвердила Україна, пише CNN.

Також раніше в четвер глава самопроголошеної «Донецької народної республіки» Денис Пушилін заявив, що з «українських підземель» повертають 107 «наших бійців». В обмін на це звільняють 107 українських військових, додав він.

Україна підтвердила факт обміну.

«Знаю, як українці щодня чекають добрих звісток. І сьогодні ми їх маємо. З російського полону ми повернули додому 107 наших людей. Серед звільнених 107 солдатів: 6 офіцерів, 101 рядовий і сержант. 74 захисники „Азовсталі“», — про це своєму Telegram-каналі повідомив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець.

Лубінець сказав, що серед звільнених є «важкопоранені та лежачі» в’язні з Маріуполя «з осколковими пораненнями рук і ніг, вогнепальними пораненнями різних частин тіла. Є люди з ампутованими кінцівками та опіками, які не відчувають частини свого обличчя, з інфікованими ранами».

Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими України повідомив у четвер, що серед звільнених військовополонених є військовослужбовці Нацгвардії, Військово-морських сил, Збройних сил та інших відомств. Вік — від 18 до 54 років. Зазначається, що 83 були поранені під час бойових дій, деякі з них у критичному стані.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *