У ЗМІ з’явилися чутки про екстрену евакуацію столиці України: пояснення влади

У ЗМІ з’явилися чутки про екстрену евакуацію столиці України: пояснення влади

Ситуація в столиці контрольована, і наразі немає підстав розглядати екстрену евакуацію близько 3-мільйонного населення Києва, пише Ukrinform.

Влада робить усе, щоб мінімізувати наслідки постійних атак Росії на об’єкти критичної інфраструктури — про це повідомив начальник Департаменту муніципальної безпеки КМДА Роман Ткачук. Він спростував поширену в ЗМІ інформацію про те, що влада Києва нібито планує евакуювати населення.

Ткачук пояснив, що в рамках підготовки системи цивільного захисту міська влада вимушена розглядати всі можливі варіанти на випадок надзвичайної ситуації, у тому числі у разі повного та тривалого відключення світла, а також відключення води та теплопостачання. Але це не означає, що місто готуються евакуювати.

У кожному районі буде створено в середньому 100 пунктів обігріву, які будуть задіяні у разі виникнення надзвичайних ситуацій цієї зими. Ці пункти обладнані всім необхідним: опаленням, освітленням, санвузлами, їдальнями, місцями відпочинку, теплим одягом та ковдрами. Крім того, пункти будуть обладнані аварійними генераторами та тепловими гарматами. У разі потреби на місцях чергуватимуть надзвичайники.

Ткачук додав, що система цивільного захисту міста працює в режимі підвищеної готовності і всі екстрені служби завжди готові реагувати на будь-яку надзвичайну ситуацію. Це головне завдання системи, особливо зараз, коли Україна щодня зазнає ударів агресора.

Раніше мер Києва Віталій Кличко в суботу, 5 листопада, заявив, що місто запаслося дизпаливом, генераторами, продуктами харчування та питною водою. Також організовують пункти обігріву.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *