«Швидкі» для України: семирічна американка надихнула батька на проєкт допомоги

«Швидкі» для України: семирічна американка надихнула батька на проєкт допомоги

«Я дивилася з татом новини, а в новинах була війна, і тато намагався вимкнути канал, перш ніж я могла щось побачити. Але я хотіла допомогти», — розповіла Лілі «Голосу Америки».

Кілька днів після новин дівчинка була не в собі, згадує її батько Кріс Менсон.

«Її непокоїло це настільки, що одного разу ми вечеряли і вона спитала: «Чи можемо ми помолитися за людей в Україні?», що мене здивувало, застало мене зненацька. А потім, знаєте, звісно ж, я кажу: «Так, звісно, ми можемо помолитися за них, чудово», — розповів батько Лілі.

Але Лілі захотіла допомогти українцям не тільки молитвами. Дівчинка запитала свого тата, як вони можуть допомогти. У нього була ідея. Кріс вирішив знайти машини швидкої допомоги, які можна було б відправити в Україну. Його наступний дзвінок був до служби швидкої допомоги в місті.

«Відповіддю було: „Яку хочеш? Бензин чи дизель?“ І машина пішла до Європи, а згодом і до України», — згадує Кріс.

Кожна машина швидкої допомоги, яку Менсон відправляє в Україну, має все необхідне обладнання, включаючи кардіомонітори, дефібрилятори та різні види тягових пристроїв для транспортування поранених. Крім того, машини швидкої допомоги можуть виробляти електроенергію під час руху. Щоб залучити кошти та донорів на свою справу, Менсон організовує заходи. Місцеві політики, бізнесмени та влада навіть підписали автомобілі, які подорожуватимуть світом до України.

«Підпис на машині швидкої допомоги чи пожежній машині надсилає повідомлення. Коли люди бачать це в Україні, це дає їм знати, що вони не самотні», — сказав Кріс.

Станом на початок грудня Менсон вже побував в Україні і встиг відправити в країну 20 машин швидкої допомоги, незабаром сподівається надіслати ще 20. Крім того, він каже, що тепер також відправляє пожежні машини в Україну. Чоловік упевнений, що колись привезе доньку у вільну та безпечну Україну.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *