Подарувати світло: американка привозить дітям України ліхтарі на сонячних батарейках

Подарувати світло: американка привозить дітям України ліхтарі на сонячних батарейках

Одна жінка з США взяла за мету буквально подарувати Україні світло, оскільки Росія атакує енергомережу, що приводить до постійних відключень, пише ABC7.

З моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну пройшло більше 10 місяців, за цей час ворожа агресія призвела до незліченної кількості смертей і масштабних руйнувань, які зачепили й українську енергосистему.

«Я знала, що повинна принести світло дітям», — сказала Еліс Мін Су Чун.

Зараз Чун подорожує Україною, щоб доставити свої ліхтарі на сонячних батареях тим, хто їх потребує.

«Тепер у ваших руках сила вашого сонця, — сказала вона. — Якщо ви продовжуєте боротися разом із цим світлом у своєму серці та своїй уяві, немає нічого, що ви не зможете зробити, і це буде найсильнішою зброєю проти несправедливості».

Ліхтарі Чун мають двох великих прихильників: генерального директора Disney Боба Айгера та його дружину Віллоу Бей, декана Школи комунікації та журналістики Анненберга в Університеті Південної Каліфорнії. Вони бачили її роботу в шоу «Gutsy» на Apple TV+, де Гілларі та Челсі Клінтон демонструють найсміливіших жінок світу.

У передмісті Києва, де відключення світла стало частиною повсякденного життя, Чун відвідала 10-річну дівчинку та її сестру, вони обидві музикантки-початківці. Дівчинки планують використовувати ліхтарі, коли у них немає електрики.

«Ці діти пережили набагато більше, ніж будь-хто хотів би від дитини, — розповіла Чун. — Ці діти найневинніші. Вони на війні і нічого поганого не зробили».

Вона сказала, що для неї важливо приїхати в Україну і сказати дітям, що про них не забули.

«Світ піклується про них і про те, щоб була надія на мир і перемогу для України», — додала Чун.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *