США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн

США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на $400 млн

«Оскільки війна Росії проти України триває дорогою ціною, ми знову згадуємо про безмежну мужність і непохитну рішучість народу України, а також про потужну підтримку України міжнародним співтовариством», — йдеться на сайті Державного департаменту США.

«Відповідно до повноважень, делегованих президентом Байденом, я дозволяю наше 33-е з серпня 2021 року вилучення американської зброї та обладнання для України на суму 400 мільйонів доларів», — повідомляється від імені Державного секретаря Ентоні Блінкена.

Держдеп уточнює, що новий пакет військової допомоги включає більше боєприпасів для наданих США HIMARS і гаубиць, які Україна ефективно використовує, щоб захистити себе. У пакет входять боєприпаси для бойових машин піхоти Bradley, броньованих транспортних засобів, боєприпаси та обладнання для підриву, інше технічне обслуговування.

Сполучені Штати продовжують згуртовувати світ на підтримку України.

«Ми побачили неймовірну відданість наших союзників і партнерів. Ми аплодуємо понад 50 країнам, які об’єдналися на знак солідарності з Україною, щоб надати підтримку, коли вона захищає свій суверенітет і територіальну цілісність», — йдеться у повідомленні.

«Лише Росія могла б закінчити свою війну сьогодні. Поки Росія цього не зробить, стільки, скільки буде потрібно, ми будемо об’єднані з Україною та посилюватимемо її військові сили на полі бою, щоб Україна була в найсильнішій позиції за столом переговорів», — зазначає Блінкен.