«Разом ми непохитні»: король Чарльз згадав Україну у важливій промові

«Разом ми непохитні»: король Чарльз згадав Україну у важливій промові

Король Чарльз вчергове висловився проти вторгнення Росії в Україну, зробивши це у коментарі під час виступу в Сенаті Франції. Він назвав війну «жахливою», зазначає Express.

Він сказав, що Україна повинна виграти війну, і назвав єдність Великої Британії та Вільної Франції де Голля у Другій світовій війні як приклад необхідності протистояти разом «неспровокованій агресії на нашому континенті».

Плавно перемикаючись з англійської на французьку, він додав: «Разом ми непохитні в нашій рішучості, що Україна переможе і що наші заповітні свободи переможуть».

Це не перший раз, коли Король виступає проти вторгнення Росії, що сприймається як величезний зсув у порівнянні з тонкими заявами його матері, покійної королеви Єлизавети ІІ, щодо війни та інших міжнародних криз.

Незабаром після початку повномасштабної війни в лютому 2022 року — коли він був принцом Уельським — Чарльз назвав дії Путіна «жорстокою агресією».

У серпневому зверненні до президента Зеленського він назвав війну «роком викликів», з яким зіткнулася Україна.

У річницю повномасштабного вторгнення Король сказав: «Народ України неймовірно постраждав від неспровокованого повномасштабного нападу на його державу. Вони продемонстрували справді дивовижну мужність і стійкість перед обличчям такої людської трагедії».