МОК призупинив роботу Олімпійського комітету РФ: це пов’язано з Україною

МОК призупинив роботу Олімпійського комітету РФ: це пов’язано з Україною

Міжнародний олімпійський комітет призупинив діяльність Олімпійського комітету Росії в четвер як покарання за нещодавню спробу Росії вважати спортсменів з тимчасово окупованих областей України своїми. Про це пише Washington Post.

Оголошення, яке було зроблено після засідання виконавчої ради МОК у Мумбаї, означає, що ОКР припинить отримувати фінансування від МОК. Як правило, МОК є великим джерелом фінансування Олімпійського комітету кожної країни.

Рішення не впливає на поточну політику МОК, яка забороняє спортсменам з Росії та Білорусі брати участь в Олімпійських іграх у Парижі наступного літа, але дозволяє кожному виду спорту вирішувати, чи дозволяти цим спортсменам брати участь як незалежні особи за умови, що вони публічно не підтримують війну або не є частиною російської армії.

У своїй заяві МОК назвав спробу Росії на початку цього місяця включити спортивні керівні органи з Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей «порушенням Олімпійської хартії» і «порушенням територіальної цілісності».

Відповідно до призупинення ОКР не зможе працювати як Олімпійський комітет. Олімпійський комітет Білорусі не відстороняється.

Представники МОК неодноразово заявляли, що не приймуть рішення щодо зміни своєї політики щодо російських і білоруських незалежних спортсменів до Олімпіади.