Блінкен зустрівся з Єрмаком у США та пообіцяв підтримувати Україну взимку

Блінкен зустрівся з Єрмаком у США та пообіцяв підтримувати Україну взимку

Державний секретар США Ентоні Блінкен пообіцяв керівнику Офісу президента України Андрію Єрмаку постійну підтримку США, включаючи допомогу взимку, оскільки є побоювання повтору минулорічних ударів Росії по енергетичній інфраструктурі України. Про це повідомляє Voanews.

Блінкен зустрівся з Єрмаком під час короткої зупинки у Вашингтоні між останнім туром високопоставленого американського дипломата щодо кризи на Близькому Сході та Азійсько-Тихоокеанським самітом у Сан-Франциско.

Незважаючи на нову увагу до Близького Сходу, президент США Джо Байден пообіцяв зберегти десятки мільярдів доларів для України, щоб дати відсіч російським загарбникам, але він стикається зі скепсисом з боку частини конкуруючої Республіканської партії.

«У всіх наших розмовах з українським урядом ми чітко даємо зрозуміти, що ми продовжуватимемо їх підтримувати», — сказав журналістам речник Держдепартаменту Метью Міллер.

Блінкен поговорив з Єрмаком про «кроки, які ми можемо зробити разом з Україною, щоб зміцнити її інфраструктуру до майбутньої зими, – сказав Міллер. – Ми, звісно, минулої зими бачили, як Росія намагалася вивести з ладу енергетичні об’єкти в Україні. Вони цілком можуть зробити це знову».

Єрмак подякував Блінкену за підтримку США в X, раніше відомому як Twitter.

Він також зазначив, що українців «зворушили» костюми дітей Блінкена на Хелловін. Нагадаємо, що син Блінкена прийшов на захід у Білому домі, одягнений у фірмову форму кольору хакі Зеленського, а донька — у кольорах українського прапору.