Відомий американський режисер зізнався, що має українське коріння

Відомий американський режисер зізнався, що має українське коріння

Майкл Манн — відомий американський режисер та продюсер, який подарував світові такі культові фільми, як «Поліція Маямі», «Авіатор», «Джонні Д.», «Останній з могікан», а в грудні цього року — «Феррарі». Як виявилося, Манн має українське коріння і дуже цим пишається, пише Obozrevatel.

Режисер цікавиться історією власної родини, тому із захопленням розповідає про її минуле. В інтерв’ю українському виданню The Village він розповів про свій зв’язок з Україною та про те, як вболіває за український народ у війні з Росією.

За словами головного редактора українського видання Ярослава Друзюка, він вирішив запитати у культового режисера, чи знайомий той з українським кіно, зокрема творчістю великого Олександра Довженка, Сергія Параджанова чи Кіри Муратової. Після цих слів, сказав Друзюк, Майкл Манн помітно пожвавився.

Хоча про українське кіно режисер не говорив, він відповів наступне: «По-перше, я стежу за боротьбою, яку переживає Україна. Бережіть себе, успіхів вам. До речі, нещодавно дивився документальний фільм Шона Пенна «Суперсила» про перший етап повномасштабного вторгнення Росії в Україну, і це надзвичайний фільм».

Лауреат премій BAFTA та Emmy та чотириразовий номінант на премію «Оскар» зазначив, що вся його родина походить з міста Овруч Житомирської області.

«У мене є щось, що пов’язує мене з Україною. Вся моя сім’я походить з міста Овруч. Коли мій дідусь покинув Україну і поїхав до США, дві його сестри емігрували до Аргентини з дідусем і бабусею Гектора Бабенка (аргентинсько-бразильського режисера українського походження – ред.) Я не знав про це, поки не зустрівся з ним, і він мені не розповів цю історію… Отже, в Україні справді є щось, що сприяє народженню режисерів», – сказав Манн.