Зеленський попередив, що без допомоги США загинуть мільйони українців: CNN

Зеленський попередив, що без допомоги США загинуть мільйони українців: CNN

Мільйони можуть загинути у війні України з Росією, якщо законодавці США не схвалять прохання президента Джо Байдена про допомогу Києву в розмірі 60 мільярдів доларів, заявив президент України Володимир Зеленський CNN у неділю.

Відповідаючи на запитання кореспондента щодо заяви сенатора США Дж. Д. Венса про те, що результат війни не зміниться, навіть якщо Україна отримає гроші, Зеленський сказав, що не впевнений, що Венс «розуміє, що тут відбувається».

«Зрозуміти це — означає прийти на передову, щоб побачити, що відбувається, поговорити з людьми, а потім піти до цивільних жителів, щоб зрозуміти… що з ними станеться без цієї підтримки. І він зрозуміє, що мільйони загинуть. Це факт. Звичайно, він не розуміє, дай Бог, щоб на вашій території не було війни», — сказав Зеленський.

Попередження Зеленського прозвучало лише через кілька годин після того, як під час конференції в Києві український лідер повідомив, що наразі під час війни було вбито близько 31 000 українських військових. Більше про це ми писали на UA Diaspora.

За всю повномасштабну війну Україна не дуже часто визнавала, скільки військових загинуло. Два місяці потому Валерій Залужний, тодішній Головнокомандувач Збройних сил України, заявив, що було вбито 9 тисяч військових. За оцінками американських чиновників, було вбито близько 70 000 військових і майже вдвічі більше поранено.

Росія, тим часом втратила приголомшливі 87% від загальної кількості діючих сухопутних військ, які вона мала до вторгнення, повідомило CNN джерело, знайоме з розсекреченою оцінкою розвідки США, наданою Конгресу в грудні.