У Пентагоні пояснили, чому нещодавній пакет допомоги Україні є «унікальним»

У Пентагоні пояснили, чому нещодавній пакет допомоги Україні є «унікальним»

У Департаменті оборони США нещодавно уточнили, що надання Україні першого цьогоріч пакету безпекової допомоги на загальну суму 300 мільйонів доларів вважають «унікальним випадком», повідомляє MSN.

Речниця Пентагону Сабріна Сінгх відповіла на питання, чи знайдуть інші відомства можливість надати подібну допомогу Україні після того, як ці гроші з’явилися в Пентагоні шляхом економії вже укладених контрактів на заміну переданого Києву озброєння.

«Якщо будуть якісь інші контракти, які будуть укладені в рамках тендеру, ми, звісно, повідомимо вам про це. Таке трапляється, але це були унікальні обставини», — сказала Сінгх.

За її словами, і голова Департаменту оборони Ллойд Остін, і президент США Джо Байден вважали важливим використовувати ці контракти для надання Україні екстреного пакета допомоги в умовах наступу російської армії.

Сінгх не підтвердила останні повідомлення про рішення адміністрації США поставити Україні ракети великої дальності ATACMS.

Нагадаємо, що днями Сполучені Штати оголосили про надання Україні пакету безпекової допомоги вартістю 300 мільйонів доларів — вперше у 2024 році. Це оголошення пролунало на тлі тупикової ситуації в Конгресі щодо додаткового фінансування. Допомога Україні відкладається в Конгресі США з осені минулого року через двопартійні розбіжності щодо регулювання кордону між США та Мексикою.

Попри схвалення Сенатом США в лютому, цей двопартійний пакет підтримки наштовхнувся на спротив спікера Палати представників Майка Джонсона. Днями Джонсон припустив, що Палата розробить власну пропозицію щодо допомоги Україні, потенційно включаючи підтримку через позики або домовленості про ленд-ліз.