Чи може українець попросити притулку в США після відмови по U4U?

Чи може українець попросити притулку в США після відмови по U4U?

Чи враховуватиметься факт відмови громадянину України, чий запит на участь у програмі Uniting for Ukraine був відхилений, якщо він пізніше приїде в США і подасть прохання про надання притулку?

На це питання відповідає Служба громадянства та імміграції США (USCIS).

Будь-яка особа, яка фізично перебуває у Сполучених Штатах або перебуває в порту в’їзду, може подати прохання про надання притулку. Кожне прохання про надання притулку розглядається в індивідуальному порядку відповідно до конкретних обставин заявника.

Процес Uniting for Ukraine передбачає інші критерії відбору, ніж ті, що передбачено для отримання притулку, і сам по собі не впливає на право людини на отримання притулку.

Однак Служба громадянства та імміграції США може розглянути причини відмови у видачі дозволу на участь у програмі U4U при оцінці права людини на притулок.

Відвідайте сайт USCIS для отримання додаткової інформації.

Громадянам України, які з’явилися на перевірку в наземний порт в’їзду на південно-західному кордоні без чинної візи або без попереднього дозволу на в’їзд до Сполучених Штатів відповідно до програми Uniting for Ukraine, може бути відмовлено у в’їзді та запропоновано подати заяву в рамках даного процесу.