Україна відмовляється від списку «міжнародних спонсорів війни»

Україна відмовляється від списку «міжнародних спонсорів війни»

Кабінет Міністрів України вирішив відмовитись від списку «Міжнародні спонсори війни» на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції після звернень від країн-партнерів, повідомляється у пресслужбі Уряду. Про це пише «Європейська Правда».

КМУ провів розширене засідання з представниками РНБО, СБУ, НАЗК, Офісу генпрокурора та послів країн-партнерів, де було розглянуто питання функціонування сторінки «Міжнародні спонсори війни» на сайті НАЗК.

Як доповіло МЗС, до Міністерства надійшли численні звернення представників дипломатичного корпусу країн-партнерів з приводу відсутності нормативної бази для існування списку «Міжнародних спонсорів війни», а також про відповідний негативний вплив списку на ухвалення рішень для протидії російській агресії.

На неприйнятності поширення від імені держави такої інформації наголосили й в Мін’юсті, а представники РНБО зазначили, що нема потреби в додаткових інституціях щодо реалізації державної санкційної політики, оскільки вся інформація з цього питання й так вже включена до Державного реєстру санкцій.

Після обговорення, у НАЗК погодились, що й справді існує питання подальшого функціонування списку. Тепер користувачів, які заходять на сторінку «Міжнародні спонсори війни» буде переадресовано на сайт РНБО «Державний реєстр санкцій».

У Кабміні підсумували, що це «необхідно для достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік суб’єктів, щодо яких застосовано санкції в Україні».