Байден затвердив нову військову допомогу Україні на $800 млн

Байден затвердив нову військову допомогу Україні на $800 млн

Українці отримають гелікоптери, броньовані «Хаммери», морські безпілотники та спорядження для захисту солдатів від хімічних, біологічних, ядерних та радіологічних атак, повідомляє ABC10.

В очікуванні нового наступу Росії на сході України президент Джо Байден у середу схвалив пакет військової допомоги на суму 800 мільйонів доларів, включаючи додаткові гвинтокрили та перше постачання американської артилерії.

«Новий пакет допомоги включатиме багато високоефективних систем озброєнь, які ми вже надали, і нові можливості, адаптовані до ширшого наступу, який, як ми очікуємо, Росія почне на сході України», — йдеться у заяві Байдена.

«Постійне постачання зброї, яку Сполучені Штати, їхні союзники та партнери надали Україні, має вирішальне значення для її боротьби з російським вторгненням, — додав Байден. — Це допомогло гарантувати, що (президент Росії Володимир) Путін зазнав невдачі у своїх початкових військових цілях із завоювання та контролю над Україною. Ми не можемо зараз відпочивати».

Байден оголосив про допомогу після розмови із президентом України Володимиром Зеленським. Це останній із серії американських пакетів допомоги в галузі безпеки на загальну суму 2,6 мільярда доларів, виділених Україні з моменту вторгнення Росії 24 лютого. Досі озброєння та допоміжні матеріали відігравали важливу роль у успішній обороні України.

На Байдена чинять тиск члени обох партій у Конгресі, які вимагають розширити та прискорити допомогу.

Роберт Гейтс, колишній директор ЦРУ та голова департаменту оборони, заявив у середу, що, на його думку, адміністрації необхідно наполягати на безоплатній передачі зброї членами НАТО у Східній Європі, арсенали яких включають танки радянських часів та інше озброєння та техніку, які можуть негайно допомогти Україні.

«Сполучені Штати мають діяти 24/7 — як нам мобілізувати обладнання і як ми доставимо його до України та до рук українців, — сказав Гейтс на онлайн-форумі, який спонсорує Фонд Карнегі. — Це критично важливо та вкрай терміново».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *