США відправили в Україну 150 тонн медикаментів та готують військову допомогу на $300 млн

США відправили в Україну 150 тонн медикаментів та готують військову допомогу на $300 млн

США відправили 150 тонн ліків, обладнання та машину швидкої допомоги: гуманітарний вантаж вже приземлився в Польщі напередодні та попрямує до України, пише Emergency Live з посиланням на прес-службу МОЗ України.

Гуманітарний вантаж із США включає медикаменти, зокрема:

  • антибіотики;
  • кровоспинні та протизапальні препарати;
  • хірургічні шовні матеріали;
  • джгути для зупинки кровотечі та необхідне медичне обладнання.

Його буде розподілено серед українських лікарень, розташованих поблизу зони бойових дій і тих, хто найбільше потребує підтримки.

Гуманітарну допомогу збирали лікарні та благодійні фонди з різних штатів за підтримки Української медичної асоціації Північної Америки та Посольства України у США.

Крім того, як повідомляє Washington Post, Пентагон надасть Україні військову допомогу на суму до 300 мільйонів доларів, включаючи безпілотники, бронетехніку та кулемети, з метою укріплення українських сил, що борються із вторгненням Росії.

Допомогу буде надіслано в рамках Ініціативи сприяння безпеці України – програми, яка дозволяє Сполученим Штатам закуповувати зброю безпосередньо у виробників замість того, щоб постачати Україні зброю із власних запасів, заявив у п’ятницю прес-секретар Пентагону Джон Кірбі.

Пентагон заявив, що з моменту вторгнення Росії він виділив понад 1,6 мільярда доларів на допомогу в галузі безпеки.

«Це рішення підкреслює непохитну відданість Сполучених Штатів суверенітету та територіальній цілісності України на підтримку її героїчних зусиль щодо відбиття війни, яка є вибором Росії», — йдеться у заяві Кірбі.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *