Українці подали вже 76,7 тисяч заявок на відновлення житла

Українці подали вже 76,7 тисяч заявок на відновлення житла

Як повідомила у соцмережі Олена Шуляк, народний депутат та голова партії “Слуга народу”, сотні тисяч українців лишилися житла через війну, та понад 76,7 тисяч заявок на його відновлення вже було подано через “Дію”.

Нагадаємо, що через сервіс “Дія” ще 29 березня розпочалося подання заявок на отримання компенсацій за знищене та пошкоджене російськими окупантами житло українців.

Раніше радник голови Офісу президента Олексій Арестович заявляв, що Кабінет міністрів буде відшкодовувати вартість до 150 квадратних метрів знищеного житла.

Наразі люди вже подали 76,7 тисяч заявок на загальну площу житла більш ніж 5,3 млн квадратних метрів.

“На сьогодні рашисти вже лишили житла понад 219,6 тисячі людей. Це 37 550 унікальних адрес по всій Україні! Це понад 3600 об’єктів культурної спадщини», — написала Шуляк у Facebook.

За словами нардепа, заявки на відшкодування продовжують надходити.

“…боляче уявити цифри, які матимемо в кінцевому підсумку після нашої перемоги. Ми знаємо, що воюємо з кровожерливим злом, яке прагне знищити нашу країну, тому готові до таких матеріальних втрат і з холодним розумом напрацьовуємо стратегії відновлення України. Головне зараз — зберегти життя наших людей. Волю, гідність та незалежність у нас не забрати. А Україну відбудуємо! Вона буде ще кращою, аніж була до цього”, – зазначила нардеп.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *