Президент Колумбії отримав Нобелівську премію миру

Нобелівську премію миру присудили президенту Колумбії Хуану Мануелю Сантосу, про це повідомляється на офіційній сторінці Нобелівського комітету. В Осло оголосили, що відзначили його зусилля у досягненні перемир’я із комуністичною організацією ФАРК.

Нагадаємо, що громадянська війна у країні тривала 52 роки. Загинули понад 220 тис. людей. Ще 6 млн утекли. Договір про перемир’я підписали у вересні. Він проголошує повне припинення вогню та амністію для учасників боїв. Ті також мали відмовитися від виробництва і продажу кокаїну. Угоду мали підтвердити колумбійці на референдумі 3 жовтня. На дільниці прийшли менше 40% виборців. З них більшість проголосували проти перемир’я.

Цікаво, що цьогоріч лауреати Нобелівської премії отримають 931 000 доларів. Сума зменшилась у порівнянні із 2012 роком. Тоді лауреатам давали по 1 мільйон доларів.  Керівництво обіцяло також урізати витрати на адміністративний апарат і церемонію нагородження, щоб зберегти фонд Нобеля.

Сподобалась новина? Ставте “лайк” та шукайте ще більше корисної та цікавої інформації на нашій сторінці UAdiasporacom у Facebook.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *