Маск познайомився з онуком українського конструктора

Маск познайомився з онуком українського конструктора

Засновник SpaceX Ілон Маск на своїй сторінці у Twitter назвав українського і радянського конструктора ракетно-космічних систем Сергія Корольова одним з найкращих, написавши його ім’я українською та російською мовою.

У соцмережах Маск поділився враженнями від розмови із сімʼєю академіка, зокрема від спілкування з онуком Корольова Андрієм. Їхня сімʼя запросила бізнесмена у Москву, а Маск в свою чергу, запросив їх на свої заводи SpaceX. «Ми розмовляли 20 хвилин, в спілкуванні він приємний, дуже веселий, дуже позитивна людина, ми багато сміялися. Він з величезною повагою ставиться до пам’яті мого дідуся, вважає його одним з найбільших інженерів і видатних людей свого часу», – розповів онук Корольова.

Нагадаємо, що Сергій Павлович Корольов, який народився у Житомирі, вважається основоположником практичної космонавтики. Академік АН СРСР очолюівав ракетну програму СРСР. Під його керівництвом було запущено першу міжконтинентальну балістичну ракету, перший штучний супутник Землі, здійснено перший політ людини в космос та вихід людини в космос.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *