Україна подала позов в Міжнародний суд ООН против Росії

Україна подала позов в Міжнародний суд ООН против Росії

Україна подала позов проти Російської Федерації до Міжнародного суду ООН з проханням оголосити ухвалу про тимчасові заходи проти Росії. Про це пише Укрінформ із посиланням на заяву постійного представника України при ООН Сергія Кислиці під час засідання Радбезу, який розглянув питання щодо проведення спеціальної сесії Генасамблеї щодо російської війни проти України.

This image has an empty alt attribute; its file name is Kolesnikov-Trucking-Banner.jpg

“Україна домагається проведення екстреного слухання і постанови суду про те, що Росія повинна припинити свій незаконний напад на Україну. Росії доведеться відповісти за свою поведінку в Міжнародному суді в Гаазі”, – сказав Кислиця.

This image has an empty alt attribute; its file name is Standart-Transport-1_S-UA.gif

Відповідно до процедури суд має встановити, що агресія Росії проти України ґрунтується на брехні та грубому порушенні міжнародного права й має бути зупинена. У міру того як український народ продовжуватиме мужньо протистояти російській агресії, брехня Росії викриватиметься дедалі більше, як і зневага Москви до міжнародного права, додав Кислиця.

This image has an empty alt attribute; its file name is small.png

Кислиця повідомив, що за даними міністра охорони здоров’я України Віктора Ляшка, за три дні війни під час обстрілів було вбито 16 дітей. 26 лютого року померла 7-річна дівчинка, яка отримала важкі поранення під час обстрілу дитячого садка «Сонечко» в місті Охтирці. Того ж дня в результаті обстрілу Національної дитячої лікарні «Охматдит» у Києві загинула дитина і двоє отримали поранення, нагадав постпред. Українські діти народжуються в бомбосховищах, додав він.

This image has an empty alt attribute; its file name is YF8h-6_Jeg6B8fzJD7NQODXTb0jjMywL6N0HSBWM5PnBAYu_PQ4P2PZc6o-6CPaQtOZamtSK8q0OKbkLhWUbq890axDbK_eVbNovUvTN=s0-d-e1-ft

Постпред повідомив, що довів ці жахливі факти до відома ЮНІСЕФ та просив негайно відреагувати на ситуацію, дати належну кваліфікацію діям Російської Федерації і вжити всіх можливих заходів для припинення подальших смертей і насильства щодо дітей в Україні через російську агресію.

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-1.jpg

Більше цікавих та корисних новин шукайте на сайті UADiaspora.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *