Тисячі українців щодня повертаються на Батьківщину з-за кордону

Тисячі українців щодня повертаються на Батьківщину з-за кордону

Кількість українців, які вже повертаються додому з-за кордону, постійно зростає – про це повідомив Андрій Демченко, речник Державної прикордонної служби України.

Як розповів Демченко, з 24 лютого в обох напрямках державний кордон України перетнуло понад 4,3 мільйони людей. Більшість з них – ті, хто рятувався від війни та виїжджав за межі рідної країни. Нагадаємо, що ще 7 мільйонів осіб було переміщено всередині країни.

Проте в останні дні Державна прикордонна служба фіксує збільшення кількості громадян України, які перетинають кордон у зворотньому напрямку, повертаючись на Батьківщину.

Якщо у перші дні війни близько 15 тисяч українців перетинали кордон в напрямку України, то зараз бажаючих повернутися додому від 25 до 30 тисяч на добу у середньому, каже речник Держприкордонслужби.

Демченко також відмітив, що потік пасажирів, які бажають виїхати з країни, зараз значно менше порівняно з першими тижнями війни. Він упав якнайменше вдвічі – наприкінці лютого це було 120-130 тисяч людей на добу, наразі – 60-70 тисяч осіб на добу.

Речник зазначив, що більшість громадян України перетинає кордон із Польщею.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *