Як подати заяви на пільги, виплати та страховки в США зі статусом Humanitarian Parole

Як подати заяви на пільги, виплати та страховки в США зі статусом Humanitarian Parole

Процес подання заяв на отримання пільг може відрізнятись не лише від штату до штату, а й від округу до округу. Проте в кожному штаті є організації, які займаються цими питаннями і мають базову інформацію, яка може стати в нагоді заявникам.

Департамент соціального забезпечення надає всі послуги безкоштовно та, як правило, має у штаті перекладача, який допоможе вам отримати інформацію та подати заяву.

ІНФОРМАЦІЯ

У багатьох штатах можна зателефонувати за номером 211, щоб отримати інформацію про соціальні послуги. Зателефонуйте за номером 211, якщо хочете дізнатися, де проводяться курси ESL (безкоштовні уроки англійської) у вашому районі або якщо вам потрібна інформація про наявні продовольчі та житлові програми, інші види соціального обслуговування. У деяких штатах та округах служба «211» ще не діє. Дізнатися, чи є вона у вашому штаті, можна на сайті www.211.org.

ВИПЛАТИ

Ви та члени вашої сім’ї можете мати право на отримання іншої федеральної допомоги залежно від
– вашого імміграційного статусу
– тривалості перебування у Сполучених Штатах Америки.

Якщо хочете дізнатися більше про послуги, які можуть бути доступні, зверніться на веб-сайт www.benefits.gov – це єдиний портал для всіх штатів США.

МЕДИЦИНА

У більшості районів є принаймні одна медична установа, яка надає свої послуги за невелику плату. Такі установи зазвичай називаються муніципальними медичними центрами або клініками, що пропонують шкалу оплати Sliding Fee Discount Program. Щоб знайти такий заклад за місцем проживання, проведіть пошук в Інтернеті – напишіть у Google фразу “Sliding Fee Discount Program Clinic near me” або зверніться до організації, що працює з іммігрантами, щоб дізнатися, чи є за місцем вашого проживання медичний заклад, який надає свої послуги за такою програмою.

У Сакраменто програму пропонують поліклініки мережі Elica.

Департамент охорони здоров’я та соціального обслуговування США фінансує медичні установи у багатьох населених пунктах по всій країні, щоб забезпечити основну медичну допомогу іммігрантам. Якщо вам потрібен лікар за місцем проживання, зверніться за адресою за цим посиланням.

Ми зібрали посилання з контактною та корисною інформацією російською та англійською. УВАГА: не використовуйте ці форми для подання заяв – у них ви знайдете контактну інформацію у своєму штаті та зможете призначити візит для подання заяв на допомогу, пільги, страховку.

ПІЛЬГИ ТА ВИПЛАТИ У КАЛІФОРНІЇ

Подати онлайн на всі пільги, на які ви маєте право в штаті Каліфорнія, можна тут.

Програма CalWORKs надає грошову допомогу та послуги нужденним каліфорнійським сім’ям з дітьми на утриманні (інформація актуальна для всієї Каліфорнії).

Програма CalFresh (раніше Food Stamps) допоможе вам покращити здоров’я та скоротити витрати на покупку продуктів. Детальну інформацію про програму можна отримати на сайті CalFresh або за телефонами (916) 874-3100 та (209) 744-0499.

Програма Refugee Cash Assistance (RCA) – це програма грошової допомоги для біженців без дітей, які не мають права на будь-яку іншу грошову допомогу. RCA також включає працевлаштування (якщо людина вже має право на роботу) та інші соціальні послуги, щоб допомогти біженцю стати самодостатнім.

Програма Cal-Learn призначена для вагітних або дітей та підлітків віком до 19 років, які отримують соціальну допомогу. Це обов’язкова програма штату, яка допомагає таким підліткам закінчити коледж та розпочати самостійне життя.

Програма Medi-Cal надає безкоштовне або недороге медичне страхування для людей похилого віку (з 1 травня – від 50 років і старше), сліпих, інвалідів, вагітних або тих, що перебувають на тривалому лікуванні, для дітей віком до 26 років, а також для сімей з дітьми, включаючи учасників програми CalWORKs.

Як знайти Департамент соціальної допомоги у своєму місті у Каліфорнії – читайте за посиланням.

ДОПОМОГА В ІНШИХ ШТАТАХ США

Орегон

Як подати на допомогу.
Більше інформації для ознайомлення.
Інформація для мешканців Орегону (англійською).

Огайо

Тут Ви знайдете адреси всіх Department of Human Services у цьому штаті:

посилання 1
посилання 2

Джорджія

Департамент соціального забезпечення штату.

Пенсільванія

Заява на отримання пільг у штаті.

Нью-Йорк

Все про соцдопомогу в штаті.
Медична страховка у штаті.
Ще інформація для іммігрантів у Нью-Йорку.

Вісконсін

Заява на отримання пільг або вступ до програм, пов’язаних з організацією медичного обслуговування та харчування, та інших програм штату.

Колорадо

Соціальна служба штату (інформація англійською).

Флорида

Соціальна допомога в штаті (інформація англійською):

посилання 1
посилання 2

Род Айленд

Соціальна служба штату (інформація англійською).

Більше інформації про Род Айленд.

Про те, хто має право на медичну страховку в штаті Род Айленд, та як подати на неї – можна прочитати тут.

Меріленд

Соціальна допомога у штаті: подати заяву на отримання медичної страховки.

Нью-Мексико

Human Services Department (HSD) – це та організація, яка займається присудженням допомоги та субсидованих страховок.
Подати на безкоштовну страховку New Mexico Medicaid.
Гід з усіх посібників (Public Benefits) у штаті Нью-Мексико.

Іллінойс

Департамент соціальної допомоги у штаті: тут є список усіх програм, на які можна подати заявку. Співробітник розгляне її та дасть відповідь, на що ви можете претендувати. Кожне місто у штаті може мати додаткові програми. Вам потрібно знайти в конкретному місті організацію під назвою Department of Human Services та звернутися до них. Насамперед дізнайтеся, який доказ проживання у місті вони вимагають. Зазвичай, це договір оренди.

Інформація доповнюється у міру надходження запитань. Підпишіться на сторінку Elica Resource Center, щоб не пропустити оновлення.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *