Українці запустили сайт для збирання грошей на військові літаки

Українці запустили сайт для збирання грошей на військові літаки

Схоже, українці розпочали онлайн-кампанію, яка збирає пожертвування на винищувачі, щоб захистити своє небо від російських загарбників, пише Fortune.

У кампанії є відео українського льотчика-винищувача перед сильно пошкодженим військовим літаком.

«Купіть мені винищувач, — каже він. — Це допоможе мені захистити своє небо, заповнене російськими літаками, які бомблять мою землю, вбивають моїх друзів, руйнують наші будинки та все, що я коли-небудь знав».

Вибухи знищують школи, будинки та лікарні, каже пілот.

«Несподівана смерть згори – це сувора реальність для мільйонів наших людей зараз, – каже він, стискаючи кулак. — У вас є шанс зупинити це. Дайте нам крила, щоб битися за наше небо».

Потім він звертається до бізнесменів, IT-спеціалістів, акторів, співаків, «ким би ви не були…незалежно від національності чи країни, в якій ви живете», щоб «допомагати нам зупинити терор».

Веб-сайт кампанії запрошує тих, хто хоче допомогти, надіслати електронну пошту, щоб допомогти знайти, купити та передати винищувач ВПС України. Буде надана допомога з технічними та юридичними питаннями, йдеться у повідомленні.

Потрібні літаки коштують в середньому 25 мільйонів доларів кожен, згідно з веб-сайтом, який додав, що кожен літак «це тисячі врятованих життів».

Станом на неділю Україна, яка зараз зруйнована війною, отримала майже 1 мільярд доларів допомоги від компаній та організацій, а також від знаменитостей та приватних осіб. Bloomberg Philanthropies і Open Society Foundation пожертвували 10 і 25 мільйонів доларів відповідно. Фонд IKEA пожертвував 22 мільйони доларів, а Червоний Хрест пожертвував 12 мільйонів доларів на початку цього тижня.

США не надали Україні винищувачі, а в березні відмовилися допомогти Польщі передати МіГ-29, російські еквіваленти F-16, до країни через базу США та НАТО в Німеччині, повідомляє Politico. Президент Росії Володимир Путін може розцінити передачу винищувачів Україні як акт агресії, який може погіршити ситуацію в країні, заявив тоді речник Пентагону Джон Кірбі.

В інтерв’ю Джейку Тапперу, опублікованому в неділю на сайті новин, Президент України Володимир Зеленський сказав, що «не вірить світу» і що українці «не вірять словам» міжнародних лідерів, які не надають необхідної допомоги.

«Якщо ви наші друзі чи партнери, дайте нам зброю, допоможіть, підтримайте, дайте нам гроші, щоб зупинити Росію, дайте нам руку, — сказав він. — Не у всіх вистачить сміливості».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *