Місто в районі Сакраменто є побратимом української Умані

Місто в районі Сакраменто є побратимом української Умані

Оскільки в Україні триває війна, тамтешні громади шукають міжнародної допомоги, і, зокрема, одне каліфорнійське місто має особливий зв’язок з містом Умань, пише Good Day Sacramento.

Вчителька англійської мови Тамара Харук дала інтерв’ю у своєму будинку в Умані, висловлюючи вдячність за подарунок у розмірі 12 000 доларів своєму рідному місту.

«Ми дуже вдячні простим людям. Щиро дякую», – сказала вона.

Ця вчителька англійської в середній школі є перекладачем у комітеті, який об’єднує Умань з Девісом. Джон Чайлз є головою.

«У Девіса була програма міста-побратима з Уманню з 1984-85 років», – сказав Чайлз.

Україна здавна відома як житниця Європи. Тому, коли Сполучені Штати намагалися порівняти Умань з іншим містом, Девіс — з його сільськогосподарськими зв’язками — це було логічним, особливо якщо поглянути на соняшники, вирощені в округах Йоло та Солано.

«Все, що люди бачать і проїжджають повз, є і в Україні, – сказав Чайлз. – Ми вирощуємо тут насіння, щоб вони виростили квітку, а потім вони збирають квітку і подрібнюють її для отримання соняшникової олії».

Ці відносини стали більш важливими з початком війни.

«Отримав листа від мера. Хотіли медичні засоби, продукти, швидкі, машини», – розповідає Чайлз.

Чайлз знав, що постачати в Україну буде важко, тому було організовано збір коштів для кількох неприбуткових організацій, які підтримують регіон. Хоча Харук не приймає рішення щодо того, куди йдуть гроші, вона знає, де вони потрібні.

«Можна витратити гроші на придбання ліків для тих, хто потребує допомоги у армії, – сказала Харук. – Їх можна витратити на допомогу біженцям, яких у нас багато».

Вона каже, що фінансова підтримка дуже сильно впливає на емоційну підтримку вдома.

«Ми дуже зворушені тими, хто вирішив нам допомогти», – додала Харук.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *